Köp matchbiljett
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM Kalmar Basket

Kombinera elitidrott med högre studier

KFUM Kalmar Basket ger spelare unika möjligheter att kombinera en elitsidrottssatsning med högre studier genom ett samarbete med Linnéuniversitetet. Samarbetet är en del av elitidrottsavtalet som säkerställer att elitaktiva spelare kan studera på eftergymnasial nivå samtidigt som de satsar på sin basketsatsning på elitnivå.

 

Genom att samarbeta med Linnéuniversitetet har KFUM Kalmar Basket skapat goda förutsättningar för spelare att klara av sin universitetsutbildning på ett bra sätt, även om tränings- och spelscheman gör att de kanske skulle missa tentamina och prov. Detta säkerställs genom individuellt anpassade studier för elitidrottare, med föreläsningar, studietakt och tentamina som passar spelarnas behov och scheman.

 

KFUM Kalmar Basket tar ansvar för den idrottsliga utvecklingen, medan Linnéuniversitetet tar ansvar för att underlätta för elitaktiva spelare att påbörja, fortsätta och slutföra sina studier. Samarbetet mellan de två organisationerna gör Kalmar till en ännu mer attraktiv stad att flytta till för att spela elitbasket och bli en elitidrottsstudent.

 

Som aktiv basketspelare eller kan du dra nytta av detta samarbete genom att ansöka till Linnéuniversitetet som elitidrottsstudent. Riksidrottsuniversitet (RIU) och Elitidrottsvänliga lärosäten (EVL) har som främsta syfte att möjliggöra en kombination av elitidrott och högre utbildning. För att kunna söka till utbildning på RIU eller EVL krävs ett intyg från aktuellt specialidrottsförbund (SF). (“Riksidrottsuniversitet och Elitidrottsvänliga lärosäten ...”)

 

Sista ansökningsdag till Linnéuniversitetet är den 17 april. Så om du vill kombinera din basketsatsning med högre studier, ansök till Linnéuniversitetet som elitidrottsstudent idag och ta del av den unika möjligheten till dubbla karriärer!

Studier på Linnéuniversitetet