Köp matchbiljett
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM Kalmar Basket

Mediapolicy för KFUM Kalmar Basket

Syftet med denna mediepolicy är att ge vägledning för tränare, ledare, spelare och företrädare för föreningen, hur de kan hantera kommunikation med media. Syftet är att säkerställa att all kommunikation från föreningen är enhetlig och positiv, och att medlemmarna i föreningen inte ger uttalanden som kan skada föreningens rykte eller varumärke. 

 

Genom att följa dessa riktlinjer kan föreningen säkerställa att dess budskap kommuniceras på ett enhetligt och professionellt sätt. 

Denna policy gäller för all kommunikation med media, inklusive intervjuer, citat, sociala medier, blogginlägg, och andra publiceringsmedier. 

 

Tränare 
Huvudränare får uttala sig inför match och efter match om sina spelare, men inte om föreningen i allmänhet. Endast om huvudtränare ej är tillgänglig, så kan assisterande tränare uttala sig. Tränare bör vara positiva och respektfulla i sin kommunikation med media och undvika negativ kritik eller personliga angrepp på spelare eller motståndare. 

 

Ledare 
Ledare får uttala sig om den verksamhet de bedriver, men inte om andra tränarens matcher eller spelare. Ledare bör betona föreningens positiva insatser och prestationer och undvika negativ kritik eller personliga angrepp. 

 

Spelare 
Spelaren får uttala sig om egen insats, men ska hänvisa övrigt till sin tränare och aldrig uttala sig om föreningen. Spelare bör vara positiva och respektfulla i sin kommunikation med media och undvika negativ kritik eller personliga angrepp på motståndare. 

 

Företrädare 
Företrädare, såsom förtroendevalda, får aldrig uttala sig utan att först ha konsulterat föreningens talesperson. Företrädare bör alltid vara försiktiga med sin kommunikation med media och undvika att ge uttalanden som kan tolkas som officiella ställningstaganden från föreningen. 

 

Föreningens talespersoner 
Föreningens talespersoner är ordförande i allmänhet och sportchef när det gäller den idrottsliga verksamheten. Endast talespersonerna är auktoriserade att uttala sig officiellt på föreningens vägnar. 

 

Kom ihåg att du alltid enligt god publicistisk sed har rätt till att granska dina egna citat innan publicering, men aldrig övrig text så som brödtext, rubriksättning eller bildtexter. 

 

Dessa riktlinjer är till för att säkerställa att föreningens budskap kommuniceras på ett enhetligt och professionellt sätt. Alla tränare, ledare, spelare och företrädare för KFUM Kalmar Basket bör följa dessa riktlinjer när de kommunicerar med media eller deltar i offentliga evenemang. 

 

Brott mot denna policy utsätter föreningen för negativ publicitet och eventuellt förlorade sponsorintäkter samt att beslutsfattare kan dra öronen åt sig och ifrågasätta föreningens ledarskap och strategi.