Köp matchbiljett
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM Kalmar Basket

KFUM Kalmar basket och de globala målen

​KFUM Kalmar Basket tar sitt sociala ansvar på allvar genom sitt hållbarhetsprogram Saints Nation. Det är ett ambitiöst program som syftar till att ge barn och ungdomar i Region Kalmar Län en bättre och mer meningsfull fritid samtidigt som det främjar hållbar samhällsutveckling.


KFUM Kalmar basket jobbar därför aktivt som förening för att bidra till att uppnå de globala målen om:
God hälsa och välbefinnande (3)

Jämställdhet (5)

Minskad ojämlikhet (10)

Saints Nation - KFUM Kalmar Baskets hållbarhetsinitiativ

Programmet drivs av ungdomsledare och spelare från dam- och herrlaget som leder aktiviteter för barn och unga under hela året. Genom basket inspirerar och engagerar vi ungdomarna samtidigt som vi aktivt lyfter fram goda förebilder och främjar en positiv och hållbar samhällsutveckling.

 

Målet med programmet är att bidra till en rad viktiga samhällsmål. Vi vill få fler barn och ungdomar i rörelse och på så sätt främja god hälsa och välbefinnande. Vi vill också bidra till att fler går ut grundskolan med godkända betyg genom att erbjuda meningsfulla fritidsaktiviteter som kan bidra till ökad motivation och engagemang i skolarbetet.

 

Vi arbetar också för ökad jämställdhet genom att erbjuda basket för både flickor och pojkar och genom att ha ett damlag på hög nivå. Vi vill visa att basket är en sport för alla och främja jämställdhet i samhället.

 

Genom Saints Nation tar KFUM Kalmar Basket sitt sociala ansvar och arbetar aktivt för en mer hållbar samhällsutveckling. Vi hoppas kunna inspirera andra organisationer och idrottsklubbar att göra detsamma och bidra till en bättre framtid för alla.

Stöd oss genom att bli partner

Som ideell förening är vi beroende av bidrag och stöd för att kunna verkställa våra planer och genomföra aktiviteter som kommer alla barn och ungdomar till del oavsett familjens plånbok.

 

Du kan gå in och stötta vårt hållbarhetsinitiativ genom att bli partner!


Huvudpartner

Ert företag eller organisation är med och finansierar initiativet årligen

 

Event Partner

Ert företag eller organisation blir huvudpartner för enskilt event/aktivitet

 

Kontakta oss på saintsnation@kalmarbasket.se